Marcona lesz az új elektromos BMW

2022.03.20. 11:01

A BMW éves konferenciáján a márka igazgatótanácsának elnöke, Oliver Zipse jelentette be, hogy idén év végén mutatkozik be a legkisebb crossoverük elektromos változata, az iX1. Sok konkrétum nem hangzott el, de az első kedvcsináló képet azért megosztották.

A BMW az X1 esetében is követi az elektromos stratégiáját, amely szerint a lehető legszélesebb hajtásmód-palettával kínálják majd az autót: készül belőle benzines, dízel, plug-in és teljesen elektromos verzió is, mindez ugyanarra a frissített UKL/FAAR platformra épül, amire a többi kompakt BMW és a Minik is.

Élesszemű Olvasónk szúrt ki egy BMW tesztflottát az osztrák Obertauernnél, köszönjük neki a képeket, a galériájáért kattints ide le, ni:

A teljesen elektromos iX1 az ötödik generációs eDrive hajtást kapja, WLTP ciklus szerint 412-438 km-es hatótávot jósolnak neki. Az új fedélzeti rendszert is megörökli majd, amit az új, 2-es Active Tourerben is láttunk már, de a Curved Display kijelzőt és az Operating System 8-at az iX1 mellett az XM és a ráncfelvarrott 3-as és X7-es is megkapja.

(A videó 6. perce környékén kerül az iX1-re a szó)

A képek tanúsága szerint a következő X1-nek a jelenleg futó generációnál agresszívebb dizájnt rajzoltak, határozottabb élekkel és szögletesebb formákkal, az iX1 pedig az iX3-hoz hasonló, (opcionális) kék kiegészítőkkel utal majd az elektromos mivoltjára.

via carscoops.com