Öntörvényű mercis ámokfutott a 6-os úton

2022.03.21. 09:04

Talán sokan emlékeznek még arra az őrült audisra, akit tavaly nyáron kapcsoltak le a rendőrök, miután a 8-as főúton veszélyeztetett szinte minden arrafelé közlekedőt. Úgy előzgetett, mintha frissen lépett volna ki a Halálos iramban filmekből vagy a Need for Speedből, simán áttért a szembejövő oldalra, majd a padkára húzódva suhant el a szabályosan közlekedők mellett. Ilyen öntörvényű idiótából egy is túl sok, de sajnos mindig vannak, akik követik a rossz példát.

Most például a fenti videóban – amelyet a Budapesti Autósoknak küldött be egy olvasó – látható Mercedes sofőrje érezte magát mindeninél előrébb valónak. Úgy kezdett előzésbe a 6-os úton, hogy közben jól látta, hogy szemből érkeznek, tökéletesen tisztában kellett lennie azzal, hogy ha a többi autós nem húzódik le, akkor frontálisan ütközni fognak, ennek pedig ilyen tempó mellett szinte biztosan tragédia a vége.

Bár a videó nem hosszú, azért így is tökéletesen látszik, hogy esze ágában nincs elkapkodni a visszatérést a saját sávjába. Efféle sofőröknek természetesen semmi keresnivalójuk nincs az utakon, nagyon kellene, hogy legyenek olyan alkalmassági vizsgálatok, amelyek segítenek kiszűrni azokat, akik akkor is képesek kockáztatni, ha jól tudják, másokat veszélyeztetnek vele, és semmi más nem érdeklő őket, csak saját előrejutásuk.

forrás: Bp-i Autósok