Papírgyár lesz a Mitsubishi Pajero üzeméből

2022.03.23. 08:21

A Pajero fura kövület volt a kínálatban, amelyen a 2006-os utolsó modellváltás óta alig módosítottak, bár a típus jellege az előző, 1999-ben bemutatott generáció – az önhordó karosszéria és a független felfüggesztés bevezetése – óta nem változott sokat.

pajerofac

A típus gyártását végül 2021-ben állította le végleg a Mitsubishi, és úgy tűnik, közvetlen utódja nem is lesz. Miután kiderült, hogy a sakahogi üzem semmilyen más új terméket sem kaphat, a dolgozók bejelentései nyomán a helyi hatóságok felkérték a Mitsubishit, hogy adja el a telephelyet.

A Nikkei Asia értesülései szerint a Daio Paper nevű, elsősorban zsebkendő és toalettpapír előállítással foglalkozó cég így igen kedvező, 33 millió dollárnak megfelelő összegért vásárolhatta meg a telephelyet, amelyet a megállapodás szerint 2023-ban vehet birtokba, miután a Mitsubishi leszereli az itt található berendezéseket. Így legalább a környék foglalkoztatottsága fennmaradhat.

A Pajerót gyártó üzem egyébként a termelése csúcspontján évi 170 ezer autót állított elő, de az utolsó rendelkezésre álló adat 2019-ből már csak 63 ezer autó értékesítéséről szól.