Piacon vette a jogsiját, de lebukott

2022.03.24. 12:51

Lebukott a piacon vásárolt jogosítvánnyal egy balatonfüredi férfi, igaz, így is elég sokáig furikázott a hamis engedéllyel. A nyomozás még 2021-ben kezdődött, amikor a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai több, hamis közokiratok készítésére alkalmas eszközt és azokhoz köthető elektronikus adatokat foglaltak le. Akkor került képbe a 33 éves férfi.

D MTI20120309521

A Balatonfüredhez közeli településen élő fiatalembert a gyanú szerint még évekkel ezelőtt szólította le egy ismeretlen az egyik budapesti piacon. Felajánlotta neki, hogy 250 ezer forint készpénzért szerez a nevére szóló jogosítványt, oktatás és vizsga nélkül. A gyanúsított ugyan tudta, hogy ez törvénybe ütköző, mégis elfogadta az ajánlatot.

Az ismeretlennek átadta a 250 ezer forintot, valamint egy-egy fotó erejéig a szükséges személyes okmányait. Megegyeztek, hogy pár nappal később a megadott címre elküldi a jogsit, ami meg is történt. A 33 éves férfi azóta is rendszeresen vezetett a hamis engedéllyel, egészen addig, amíg a rendőrök le nem foglalták tőle.

Az ügyben a Balatonfüredi Rendőrkapitányság folytatott nyomozást, az ügy vizsgálatát most fejezték be, az iratokat továbbították az ügyészségnek.

Egyébként a hamis jogsi meglehetősen drága volt, még egy igazihoz képest is. Tavaly augusztusban átlagosan 235 ezer forintba került a vezetői engedély megszerzése, méghozzá jelentős drágulás után, hiszen 2016-ban 154 ezer forint volt ez az összeg. Erre építenek az ügyeskedők is, nemrég mi is lelepleztünk egy csalót:

Forrás: police.hu