Bemutatták az úriemberek rombolóját, az Alpina XB7-et

2022.04.15. 12:56

Alig mutatták be az X7-es frissített változatát az új lámpadizájnnal, beltérrel és erősebb motorokkal, a BMW patinás háziturnere, az Alpina rögtön ki is jött a saját változatával, az XB7-essel.

2023-bmw-alpina-xb7

Az Alpina a saját, jól bevált kiegészítőin kívül nem igazán nyúlt az autó külsejéhez, így a vitákat kiváltó front is javarészt megmaradt. Mivel egyelőre csak egy képet tettek közzé, az átalakítások közül az első lökhárító-toldat és az autó oldalán húzódó, visszafogott Alpina-csíkok látszanak, de tekintve a cég hagyománytiszteletét - és az előző X7-es tuningcsomagját - , az XB7 maradékáról is lehet némi fogalmunk. Ha mást nem is, a szokásos, sok küllős felniket, a négy kipufogóvéget és a kék színvilágú digitális óracsoportot is bátran megtippelhetjük.

Mivel az Alpina fokozatosan be fog épülni az anyacégbe, a Road&Tracknek már a BMW szóvivője igazolt néhány részletet: az XB7 és az X7 M60i is az S68 kódú biturbó V8-ast kapja meg 48 voltos lágy hibrid rendszerrel, a motor újításai közé az erősített főtengely, új generációs turbó, átdolgozott olajpumpa és könnyített olajteknő tartozik. Az Alpina neve alatt mindez 630 lóerőt és 800 Nm nyomatékot teljesít, ami 18 lóerővel több az előző generációnál, mindezzel 4 másodperc alatt van meg a 0-100. 2023-ban érkezik az új modell, az ára nagyjából 140 és 150 ezer dollár közé várható. Bővebb infóért irány az XB7 hivatalos oldala.