A Fabia is tarolt a jávorszarvas teszten

2022.04.16. 07:12

A Fabia ár-érték aránya és találó megoldásai miatt szegmensének kimondottan versenyképes típusa, bemutatónkat itt olvashatod róla. Egy alapfelszereltségű, 1 literes, 80 lóerős motorral, 15 colos felnikkel és 185/65-ös gumikkal szerelt változata most a hírhedt, több tízmilliós autókat is csúnyán megbuktató jávorszarvas-teszt vérpadjára került, ahol tarolt is - főleg bójákat - . Így sem mondható rossznak.

fabia moose

Az eredmény okát főleg a gumikban érdemes keresni: a Continental EcoContact 6 alacsony gördülési ellenállással bír, ami kemény fékezéseknél és nagy sebességű kikerülő manővereknél kimondottan hátrányos, bár utóbbi szituációban szinte az összes rövid tengelytávú városi mini rosszul teljesít, kivéve a nagyobb és sportosabb abroncsokkal szerelt Polo GTI-t és az i20 N-t.

Az első kört 79 km/h-val végezte a spanyol csapat, itt két bója veszett oda, de a sofőr szerint az autó kontrollálható maradt, 75 km/h-nál pedig enyhe túlkormányzottságot érzett a tesztpilóta, ám főleg az ESC-nek köszönhetően sikerült hibátlanul teljesíteni a pályát.