Már Porsche Caymannal is lehet terepen veretni

2022.04.21. 09:26

Töretlen a szabadidő-autók népszerűsége és ez nem csak azt hozza magával, hogy eltűnnek az olyan remek autók, mint a kombik vagy a praktikus családi egyterűek, hanem a sportautók is terepesebb ruhát vesznek fel. A Porsche hamarosan bemutatja a 911 Dakart, tehát az emelt változatot és a Lamborghini sem marad ki a sorból. Aki ezekre nem tud várni, annak pedig itt az átalakított Cayman S.

2006-ban még teljesen átlagos Beverly Hillsben krúzoló Cayman S volt ez a fehér Porsche, mostanra viszont a 72 ezer mérföldet futott autót felkészítették arra, hogy elhagyja az aszfaltot és járatlan utakon is lehessen vele veretni.

Ez pedig baromi jól áll neki, mert az emelt és megerősített futómű alá Braid felnikre komoly terepgumik kerültek, az elejére pedig ralis stílusú szúrófények. A Vali Motorsports egyedi bukókeretet, Sabelt kagylóüléseket és hidraulikus kéziféket szerelt a Caymanba.

3,4 literes, hathengeres bokszermotorja új IMS csapágyakat kapott, átdolgozták a kipufogót és 6 fokozatú kézi váltót csatlakoztattak hozzá, valamint sperrt. Szellőzőt vágtak a tetőbe és üvegszálas hátsó légterelőt is csináltak az autóhoz, így született meg a Cayman Safari.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!