Májusban érkezik az új Range Rover Sport

2022.04.25. 16:22

Már az időpont is nyilvános: május 10-én leplezik le az új Range Rover Sportot, amelynek a sikerén tényleg sok múlik.

RRS 21MY HST 150720 02

A Range Rover könnyebb, kevésbé drága, de stílusban igen hasonló testvérmodelljét 2005 óta kínálja a Land Rover, és eddig kifejezetten jól járt vele. A második generáció az utóbbi öt évben például évről évre vagy 40%-kal túlszárnyalta eladásaival a nehézkesebb megjelenésű, de hasonló méretű Range Rovert, sőt, a teljes cégcsoport legjobban fogyó autói közé tartozott, eladási számaival megközelítve az olcsóbb Evoque-ot, illetve Discovery Sportot.

A kifutó modell azonban már kilenc éves, és úgy tudjuk, a harmadik generáció új műszaki alapokra épül: ugyanarra az MLA Flex struktúrára, amelyre a Range Rover is. Ennek nagy előnye, hogy eleve többféle hajtásrendszerhez tervezték, így elvben dugattyús motoros, konnektoros hibrid és elektromos változatot is építhetnek a rá épülő autókból, az alapkonstrukció megváltoztatása nélkül.

Részleteket egyelőre nem árultak el, de ha a Land Rover tartja magát a szokásaihoz, akkor az új Sport sem tér majd el alapvető jellegében a tavaly bemutatott Range Rovertől, csak a méretek és arányok láttathatják valamivel könnyedebbnek az előbbit.