Elektromos sportkocsit mutatott be a Wiesmann

2022.04.27. 15:27

A Wiesmann a 2013-as csődeljárás előtt BMW hajtás köré épített kétüléses örömautókat. Azóta leginkább csak ígéreteket lehetett hallani a gyártó részéről, ám most mutattak egy minden részletében új autót, amely már elektromos hajtásrendszert tartalmaz.

A Project Thunderball összességében emlékeztet a korábbi, benzines Wiesmannokra. Ez is hosszú orrú, kétüléses, vászontetős sportautó, még a karosszéria régimódi jellegét is megtartották. A részleteken viszont látszik, hogy a formaterv teljesen új.

A frissen bemutatott sportkocsiban azonban nem is ez az igazán érdekes, hanem az a tény, hogy a Wiesmann elektromos hajtást épített bele. A két hátsó kereket két villanymotor hajtja, összesen 500 kW – nagyjából 680 lóerő – maximális teljesítménnyel, amelyet egy 83 kWh-s akkucsomag táplál.

Nyilván ez utóbbinak köszönhető, hogy a kétüléses sportkocsi 1,7 tonnát nyom, viszont így is elég 2,9 másodperc a százas tempó eléréséhez. Az akkumulátor ráadásul 800 V-os, így elvben akár 300 kW teljesítménnyel is tölthető, és a Wiesmann szerint úgy 500 km-es hatótávot tesz lehetővé, persze akkor, ha nem hajtják az autót túl sportosan.

A típust egyértelműen gyártásra szánják, a Wiesmann dülmeni üzemében készítik majd, bár azt egyelőre nem tudni, hogy mikor, és milyen áron kerülhet piacra.