Másodszorra kaszálták el a Datsunt, másodszorra térhet vissza

2022.05.05. 13:14

Többnyire ismeretes, hogy a Datsun, amelyhez olyan legendák fűződnek, mint a Fairlady Z, hosszú évtizedek után 1986-ban megszűnt. A Nissan azonban 2013-ban feltámasztotta a nevet, hogy a fejlődő piacokon (India, Indonézia, Oroszország, stb) forgalmazzon olcsó autókat alatta. Nemrég ez a második próbálkozás is elesett, a Datsun jövője azonban még nincs teljesen elveszve.

Fotó: Ludvigh Károly/Totalcar.hu
Fotó: Ludvigh Károly/Totalcar.hu

Az Automotive News a Nissanhoz köthető, meg nem nevezett források alapján azt írja, hogy bár egyelőre halott a márka - még forgalmaznak, de gyártani már nem gyártanak - , de a vállalaton belül folynak az egyeztetések: elképzelhető, hogy az eddigiekhez hasonlóan az alacsonyabb szegmenseket céloznák meg szintén Datsun név alatt, ám a közeljövőben elektromos típusokkal.

4

lépés illeszkedne is a Nissan globális újraszerveződésébe, amelyben nagy szerepet szánnak az elektromos átállásnak. És mivel óriási kereslet mutatkozna az olcsó villanyautókra (lásd Kínát), Délkelet-Ázsiában pedig szigorú szabályozás sem nehezíti a gyártók életét, elképzelhető, hogy kifizetődő lenne egy ilyen lépés.