Elmondták, milyen lesz az új magyar BMW

2022.05.09. 18:17

Oliver Zipse, a BMW vezérigazgatója beszélt a vállalat terveiről: ezek szerint az évtized közepén indul az első típus gyártása a Neue Klasse nevű villanyautó-platformon.

Zipse úgy fogalmazott, hogy amikor a BMW beszáll a piacra, először a 3-as sorozat szegmensére koncentrálnak majd. „Addigra várhatóan elég nagyra nő a piac ahhoz, hogy megérje egyféle hajtáslánccal kínálni egyetlen típust.” - mondta, arra utalva, hogy jelenleg meglevő, benzines típusok alapjaira építik a BMW villanyautóit.

Épp mostanában folyik a BMW i4 piaci bevezetése, amely lényegében egy villanymotoros 4-es sorozatnak felel meg, de a 3-as sorozatnak is létezik elektromos változata, amelyet egyelőre csak Kínában terveznek forgalmazni. Ugyanígy nemrég mutatkozott be az i7 jelzésű csúcsmodell, amely a 7-es BMW elektromos hajtású változata.

A hír érdekes vonatkozása, hogy a Zipse által megszellőztetett új, csak villanymotorral elérhető modellt a BMW Magyarországon tervezi gyártani. A debreceni üzem építése ugyan elakadt a koronavírus-járvány miatt, de ez talán még jól is jöhet: ez alkalmat adott rá, hogy a BMW eleve villanyautógyárként építse fel.