Jól nézd meg: az audis ámokfutó alkalmatlan a vezetésre

2022.05.23. 09:33

Tavaly nyáron mi is megírtuk, hogy a rendőrök elfogták a 8-as út audis ámokfutóját, aki az úttestet teljes szélességben használta, a szembejövők közt is szlalomozott, olykor a padkát is megcsípte. Ezzel a viselkedésével másokat is életveszélybe sodort, csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem történt tragédia. Az ügy most jutott el a vádemelésig.

A Veszprémi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. A vádirat szerint Városlőd külterületén történt az eset, előbb az előzni tilos tábla és a dupla záróvonal ellenére előzte meg a motorost, majd hosszasan haladt a két szembejövő sávban, hirtelen irányváltásra kényszerítve négy szabályosan haladó autóst, akik a frontális ütközést csak gyors sávváltással tudták elkerülni.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy az Audit vezető férfi pszichológiailag alkalmatlan a járművezetésre. A bűncselekményt ráadásul egy másik ügy miatti próbára bocsátás hatálya alatt követte el. Az ügyészség indítványozta az Ajkai Járásbíróságnak, hogy egyesítse a két eljárást, halmazatai büntetésként szabjon ki börtönt, valamint a járművezetéstől véglegesen tiltsa el a férfit.

Forrás: ugyeszseg.hu