Brutális Charger épült a Stellantis tervezőjének

2022.05.31. 12:29

Ralph Gilles még 1992-ben csatlakozott a Chryslerhez, majd olyan projekteken dolgozott, mint a Dodge Magnum, a Chrysler 300C vagy éppen a Dodge Viper, mostanra pedig a Stellantis csoport formatervezési vezetője. Igazi álomszerű sikersztori az övé, hiszen tizennégy éves volt, amikor nagynénje, Gisele Mouscardy elküldte az egyik vázlatát a Chrysler akkori elnökének, Lee Iacoccának. Ralph Gilles egyenesen a Chrysler akkori tervezési vezetőjétől, K. Neil Wallingtól kapott választ, amiben három formatervező iskolát ajánlott.

Mostanra a világ sokat változott és egyre inkább teret nyernek a fenntartható megoldások, az elektromos autózás, de Ralph Gilles igazi benzinvérű és bizonyára tisztában van ezzel, viszont sokat elmond róla, hogy egy 1968-as Dodge Charger épült neki a SpeedKore műhelyében.

Szénszálas karosszériája van, amin természetesen minden részletet Ralph Gilles elképzelései alapján valósított meg a különleges izomautókat építő vállalkozás. A Hellucination névre keresztelt Charger elöl 19, hárul pedig 20 colos HRE felniken gurul, melyeken Michelin Pilot Sport 4S gumik vannak. Nem véletlenül vannak rajta hatdugattyús Brembo féknyergek sem. Hellephant V8-as motorján csak a kompresszor 3,0 literes, így 1000 lóerős teljesítményt passzíroztak ki belőle.

Belterében folytatódik a modern elemekkel ötvözött klasszikus vonal és sok helyen a karbon is visszaköszön. A hátsó lámpák ugyan LED-esek, de az műszercsoportban klasszikus, analóg órákat használtak. Az egész Hellucination Chargeren érezni, hogy az utolsó részletig kitalált kreáció.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!