Terep-kupéval bővíthet a Peugeot

2022.05.31. 17:26

A Peugeot 4-es sorozatába az utóbbi években a kínai piacra szánt, kompakt szedánok tartoztak, de úgy néz ki, most ismét valami nemzetközi érkezik, 408-as néven.

408 teaser

Egyelőre elég kevés a konkrétum: a gyáriak annyit írtak, hogy „az új 408-as kombinálja az SUV-k karakteres vonásait egy ferde hátú dinamikus sziluettjével”. Ez lényegében annyit jelent, hogy a Renault Arkanához hasonló, olcsóbb terep-kupéra számíthatunk, amely műszakilag valószínűleg a Peugeot 3008-as közeli rokona lesz. Ez egyelőre elég kevéssé belakott szegmens – hasonló fazonú autókat elsősorban a prémium-szegmensben kínálnak a gyártók – így az új 408-asnak viszonylag jó esélye van, hogy megtalálja a maga vásárlókörét.

A 408 várhatóan ugyanarra az EMP2 platformra épül majd, amelyre a Peugeot többi kompakt modellje, ami egyben azt is jelenti, hogy elektromos, hibrid, benzines és dízel változat is készülhet a típusból, a műszaki alapok érdemi megváltoztatása nélkül.

A Peugeot az új típus bemutatását június végére ígéri, de nem lenne meglepő, ha addig születne a típusról még néhány előzetes.