Az ízléstelenné retrósított S Merci megvolt?

2022.06.22. 09:35

A Galpin műhelyéből érkezett ez a letaglózó alkotás, ami a lemezek alatt egy viszonylag friss Mercedes S osztály, kívülről viszont teljesen egyedi. Egy régi Mercit – vélhetően a Grossert – szeretné modern köntösben imitálni az S600 Royale fantázianevű autó, aminek ez a művelet bár sikerül, de az ízlésessége azért megkérdőjelezhető.

Az egész egy nagyon fura hibrid: a díszrács ránézésre egy nagyon régi modellből érkezhetett, a fényszórók az SLS-ére hasonlítanak, a felnik pedig teljesen egyedinek tűnnek. A hátsó szélvédő szöge nem a ma megszokott, áramvonalasan az autó fara felé ívelő darab, ahogy a csomagtérajtó is szinte vízszintes.

Az összképet az elképesztő mennyiségű króm húzza alá, de sajnos az autó arányai így sem tudják szépen átadni a Grosser nyúlánkan lapos, végtelenül elegáns formáját.

Az S600 Royale egyébként nem új kreáció, először körülbelül 6 éve lehetett belefutni. Az autót elkövető Galpin amúgy készített már átszabott Aston Martint és Mustangot is, amik ennél a Mercinél jóval jobban sikerültek.