Hat kerék és krokodilbőr - 2 milliárd forint lesz

2022.07.06. 16:19

Másodjára írunk Alexandre Danton munkájáról. A tavalyi hotrodosított Porsche 911 után most egy jóval nagyobb autóhoz nyúlt a francia művész, az átépítés alapját egy 2005-ös Rolls-Royce Phantom adta, amit két extra kerékkel is megtoldott. 

Az autó legszembeötlőbb újdonsága a 6x6, a toldáshoz Danton egy 2005-ös 7-es BMW-t használt donornak. Az autó nem csak hosszában nyúlt meg, oldalt is legalább arasznyi szélesítéseket kapott a karosszéria, hogy elférjenek a masszív, 24 colos és ki tudja milyen széles felnik. Ezek mellett a sárga fényhíd, a masszív tetőcsomagtartó, a gallytörők és az oldalsó fellépők már csak apróságok, amiket a mattfekete festés foglal baljós keretbe. Ja, a féknyergek aranyozottak.

A beltérben is hasonlóan ordenárék a változtatások: a kormánykerék közepe krokodilbőrt kapott, a könyöklő borítása kígyóról származik, a hátsó utasok pedig 90-es évekből származó repülős szórakoztató-képernyőket kaptak. Az autó orrában lévő 6,8 literes V12-es viszont érintetlen maradt.

Danton az átépítéseit a Dél-Franciaországban található kastélyában reszelgeti, a Rolls-on három hónapon át dolgozott, és nagyjából 4,3 millió fontot, azaz kétmilliárd forintot remél érte. Ha minden igaz, a következő projektje egy hatkerekű Lamborghini Urus lesz.