Kiszivárgott képeken a szériaérett elektromos Jeep

2022.07.18. 11:44

A Stellantis legtöbb almárkájánál már megkezdték az elektromos átállást, most a Jeep első típusáról szivárgott ki néhány kép, amelyek ide kattintva érhetők el. Az autóra eddig baba-Renegade-ként hivatkoztak, de a képek alapján nem sok hasonlóság látszik a két típus között.

12

A tipikus Jeep-motívumok természetesen megvannak, a hátsó részben a Compass-t lehet felismerni, az ikonikus 7-osztatú első hűtőrács is megvan, a szokásos nyílások helyett azonban zárt műanyag elemek kaptak helyet, az összbenyomás viszont a Dacia Dustert idézi. Méretben a 4230 mm-es Renegade alá érkezik, pontos adat ugyan nincs, de a hossza 4100 mm környékére várható.

Szintén nincs pontos információ, de valószínűleg az konszern e-CMP platformjára érkezik, és a lengyelországi Tychy-ben található gyárban készül majd két olasz rokon modellel, egy Fiattal és egy Alfa Romeóval együtt. A hajtáslánc valószínűleg a Peugeot 2008-ből, a DS 3 Crossbackből és az Opel Mokkából származik, ami 50 kWh-s akkumulátort és 136 lóerős villanymotort jelent.

Forrás: Motor1