Leállt a Nissan Z és az Ariya rendelése Japánban

2022.07.20. 14:57

Átmenetileg felfüggeszti az új Z sportkocsi (Japánban Fairlady Z), valamint az Ariya modellekre vonatkozó új rendeléseket július végétől a Nissan Japánban - írja a Carscoops. A lap szerint az autógyártó a döntést a félvezetőhiányból adódó alkatrészproblémákkal, a koronavírus-járvány miatti logisztikai gondokkal, valamint az ellátási láncok fennakadásaival indokolta. A cég közleményében kifejtette, az elmúlt időszakban rengeteg megrendelést kaptak a két típus limitált modelljeire, így azok leszállítása minden bizonnyal el fog húzódni.

420A1684

Mindeközben az Egyesült Államokban rendkívül élénk az elsőkerék-hajtású Ariya iránti kereslet, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Nissan alig fél év leforgása alatt kénytelen volt berekeszteni a 2021 novemberében megnyitott előjegyzési programját. Ennek ellenére a Nissan amerikai leányvállalata állítja, az Ariya és a Z modellek menetrend szerint érkeznek majd a tengerentúli piacra.

A Z sportkocsi Európában egyáltalán nem is kapható, de az Ariyával kapcsolatban sem érkeztek olyan információk, amelyek a Japánban bevezetetthez hasonló intézkedésre utalnának. Utóbbi modell hazánkban 22 millió forintos alapáron kapható.