Új csomaggal folytatódik a Lada Niva gyártása

2022.07.20. 14:41

Az Oroszországot ért szankciók nyomán fellépő alkatrészhiány jelentősen akadályozta az Avtovaz működését. A Niva gyártása például (többek között) a Bosch ABS-egység hiányában állt le még márciusban. A fennakadások miatt az országban készülő autóknak már a modern nyugati követelményeket sem kell teljesíteni, ilyen körülmények között küldték ismét gyártásba a Nivát egy lebutított, Classic '22 nevű felszereltséggel. 

A csomag elöl elektromos ablakemelőket, szervokormányt, 16-os acél felniket, ISOFIX rögzítés pontokat, nappali menetfényt és "audio felkészítést" tartalmaz, utóbbi annyit tesz, hogy a beépített antenna és vezetékelés lehetővé teszi a tulajdonosnak, hogy utólag beépítse a hiányzó fejegységeket és hangszórókból kettőt.

A szankciók miatt a gyártáshoz kizárólag hazai vagy barátságos országból származó alkatrészeket használnak, ezért az olyan nyugati ópiumok, mint elektormos ülés, telefontöltő-csatlakozó és első légzsákok sincsenek.

Ezzel együtt a Niva hozza azt, amit a hetvenes évektől ígért, puritán terepjáró, ami a kényelmet offroad képességekkel pótolja: az állandó összkerékhajtás, a központi diffizár, a felező és a kartervédő alapfelszerelés.