Saját sávot kapott a Tesla az amerikai-mexikói határon

2022.07.22. 10:43

Az austini székhelyű Tesla dedikált sávot kapott a mexikói Nuevo León államot Texasszal összekötő átkelőhelyen - írja a Bloomberg. Az amerikai vállalat és a beszállítónak teherautói immár a Tesla feliratú tábla alatt, zavartalanul hajthatnak át a határon.

Forrás: Bloomberg Green
Forrás: Bloomberg Green

A Laredo–Colombia Solidarity hídon lévő határállomás a többi, mexikói átkelőhöz képest valamivel kevésbé zsúfolt, a teherforgalomnak átlagosan 20 perc várakozási idővel kell számolni, a gyártás felgyorsítása érdekében azonban ezt a 20 percet is igyekeznek lecsökkenteni.

A megoldás nem csak a Tesla számára előnyös, a gyors és hatékony átkelés ösztönözheti a helyi befektetéseket. Nuevo León gazdasági minisztere, Ivan Rivas nyilatkozata szerint az állam elektro-mobilitási központtá kíván válni, ez pedig egy egyszerű lépés ennek elősegítésére. A jövőben további vállalatok számára is kialakíthatnak hasonlót.

A Tesla hat beszállítója is az államban tart fent üzemeket, köztük a ZF Friedrichshafen AG, a Faurecia SE és a Quanta Computer. Azt nem sikerült kideríteni, hogy a Tesla biztosít-e valamilyen ellenszolgáltatást az államnak, ahogy azt sem, hogy a sáv felügyelői mit kezdenek majd a Teslával érkező civilekkel.