„Miattam halt meg három gyermek” – ütős kampányfilm a közlekedésbiztonságért

2022.08.09. 08:59

Nemrég sokkoló videót tett közzé a rendőrség, halálos kimenetelű baleseteket mutattak be annak érdekében, hogy elrettentő példával szolgáljanak, és így próbálják megelőzni a tragédiákat. Most egy újabb kampányfilm készült, amely szintén szívszorító, de teljesen más megközelítésben készült el.

A kisfilm az érzelmekre hat, de ezúttal nem valódi balesetek sokkolóan valóságos bemutatásával próbál hatást gyakorolni a közlekedés résztvevőire, hanem egy fiktív történettel. Olyan szituációba helyezi a nézőt, amivel könnyű azonosulni. Egy kellemes, akár irigylésre méltó élethelyzetbe, ami aztán egyetlen pillanat alatt megváltozik, és rémálommá válik.

A történetbéli férfi egy hosszabb úton elaludt a volánnál, ezzel okozta három gyermek halálát. Hasonló, elalvásos esetek igen gyakran fordulnak elő a hazai utakon, még ha szerencsére sokszor nem is végződnek tragédiával. Az sem ritka, hogy valaki már az otthonához közel, az utolsó kilométereken alszik el hirtelen. A rendőrség időről időre felhívja a figyelmet arra, hogy aki útközben fáradtnak érzi magát, inkább álljon meg pihenni, mozgassa át magát, frissüljön fel.

Forrás: Baleset-megelőzés