Újraéleszti a Verdák egyik sztárját a Porsche

2022.08.15. 16:42

A Porsche újra életre kelti a Verdák című meséből ismert Sally Carrerát egy egyedi 911-es „személyében”, amelyet Sally Specialnek nevez el. A sportkocsit az idei Monterey Autóhéten láthatja élőben a közönség. Nem az első eset egyébként, hogy a rajzfilmes autót megtestesítik: korábban a 996-osból készült egy arányaiban is stimmelő variáns, a mostani inkább tisztelgésnek mondható.

A Sally Special elkészítéséhez a Porsche az eredeti Verdák kreatív csapattagjait is segítségül hívta. A filmben Sally Carrera dizájnja egy 2002-es, 996-os 911-esnek felelt meg, de az most csak az ihletet adta, a különlegesség az aktuális, 992-es 911 Carrera GTS alapjaira épül.

Az autó ikerturbós, 3 literes, hathengeres bokszermotorja 473 lóerőt és 569 newtonmétert tud, amit egy hétfokozatú kézi váltó közvetít a kerekek felé. A modell olyannyira hű a rajzfilmhez, hogy amikor a szárny kinyílik, láthatóvá válik a kocsi tetoválása is. A Sally Special előre 20, hátra 21 colos felniket kapott.

A Sally Blue Metallic fantázianevű kék szín amúgy az autó belsejében is domináns, a műszerfalon, a középkonzolon és az ajtókárpiton is megjelenik. A tervezők speciális – kék kiemelésekkel tarkított kockás mintájú – szövetburkolatot használtak az ülések és az ajtók egyes részein.

Az autón rengeteg logót és utalást találni: a B oszlopon például Sally Carrera aláírása látható, míg a Verdák emblémája a szelepsapkákon túl az ajtókon és az ülések oldalán is megjelenik. A kormánykerék melletti módválasztó gombon a "Ka-Chow! Mode" felirat olvasható, a műszerfal utasoldalán pedig egy kis rajz Sally Carreráról.

A Porsche az autót elárverezi majd, a bevételt jótékony célra fordítják. Az aukció nyertese jól jár majd, hiszen vadonatúj egyedi autója mellé kap majd egy, a kocsihoz illő órát, egy autótakarót és plusz kerékkészletet. Emellett az övé lehet a Verdák gyártástervezőjének, Bob Pauley-nak a rajzait tartalmazó könyv is.