Képeken a Mercedes új SUV-jának beltere

2022.08.16. 10:02

A Mercedes logikus rend szerint építi a villanyautós palettáját, már ami a dedikáltan elektromos platformra érkező modelleket illeti: az eddigi csúcsot az EQS szedán jelentette, amit az egy számmal kisebb EQE követett. Ezek után a fenti típusok emelt változatain a sor, az EQS SUV-t már hónapokkal ezelőtt láthattuk, az EQE SUV bemutatója pedig október 16-ára várható. Az autó belterét már jó előre leleplezték.

Nagy meglepetést ugyanakkor nem tartogatnak a frissen közzétett képek, a felépítés gyakorlatilag megegyezik a közepes villanyszedánban látottakkal: ugyanúgy megtalálható a három külön képernyőt egyetlen üvegfelület alá rejtő Hyperscreen, a turbinára emlékeztető szellőzők és a "lebegő" középkonzol.

A belteret öt különböző színkombinációban lehet választani, köztük a képeken is látható Balao barna - Neva szürke bőr kettőssel. Ezen felül megjelenik egy új anyag is, amely a márka szerint a fa melegségét ötvözi a valódi alumínium hűvösségével.

Alapkivitelben a hajtást egy 288 lóerős villanymotorra bízzák, amelyet egy 90 kWh-s akkumulátor táplál, de a hírek szerint egy 469 lóerős (EQE SUV 43 4MATIC) és egy 617 lóerős (EQE SUV 53 4MATIC+) duplamotoros kivitelre is lehet számítani.