Rácuppantak a bűnüldözők a Mustang Mach-E-re

2022.08.18. 06:04

A Ford Mustang Mach-E népszerűnek bizonyult a fogyasztók körében szerte az Egyesült Államokban, ami többek közt az árazásnak és a teljesítménynek köszönhető. Úgy tűnik azonban, hogy az elektromos crossover nemcsak a civileket hódította meg, hanem az FBI-t is.

IMG 2457

A skyflyer8 nevű Reddit-felhasználó által megosztott kép legalábbis ezt sugallja: azon ugyanis egy FBI Police-os festéssel ellátott Mach-E látható. A fotón ráadásul nem csak a kocsi az érdekes, hanem az FBI rendőrség felirat is, melyből akár arra is következtethetnénk, hogy a kép kamu. De nem az, az amerikai kormányhivatal szerint ugyanis az FBI-nak valóban van egy rendőrségi egysége, amelynek feladata az FBI érdekeinek védelme, a szövetségi tulajdon biztosítása, az FBI alkalmazottakat érő fenyegetések kezelése, illetve a különböző létesítmények körüli nyomozás lefolytatása.

Na, de vissza a szóban forgó járműhöz: a konkrét példány GT változatnak tűnik, amely 487 lóerővel és 813 newtonméter nyomatékkal rendelkezik. E teljesítménynek elvben bőven elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a benne ülők a vészhelyzetekre reagálni tudjanak, illetve a rosszfiúkat üldözhessék. A katalógus szerinti 425 kilométeres hatótáv akár egy teljes munkanapot is lefed.

Amerikában amúgy nem újdonság, hogy a bűnüldöző és kormányzati szervek az elektromos járművek felé nyitnak, hiszen 2021 decemberében Joe Biden elnök aláírt egy rendeletet a szövetségi járműpark villanyautókkal való frissítéséről. A kormány ettől azt reméli, hogy 2035-re kizárólag emissziómentes járművek alkotják majd a flottát, azaz 600 ezer autójukat lecserélhetik.

Fontos megjegyezni azt is, hogy nem az FBI az egyetlen bűnüldöző szerv, mely elektromos Mach-E-t állított munkába, miután a szigorú rendőrségi tesztprogram megfelelőnek ítélte az elektromos Fordot a szolgálattételre. A New York City Police Department (NYPD) mindjárt 100 darabot vásárolna a Mustangból, hogy flottáját frissítse.