Láttál már régi Ferrari szerszámkészletet?

2022.09.15. 06:05

A Ferrari dizájnerei évtizedek óta olyat tudnak, amit a világon csak nagyon kevés más gyártó. Nem csak szépet tudnak rajzolni, hanem olyan maradandó szobrokat alkotnak, amiknek a nagyobb része lesz időtlen klasszikus, mint ahány nem. Hogy mennyire érzik a hibátlan stílust a Ferrarinál, azt az olyan apróságok is megerősítik, mint egy mezei szerszámkészlet.

Most egy aukciós oldalra került fel egy olyan készlet, ami a 90-es évek Ferrari modelljeihez járt. Pontosabban az F355-ben, a 456-ban és a 456M-ben volt alaptartozék egy-egy ilyen szett, amire Ferrari nélkül se nehéz rákívánni.

Egy ilyen autóba nem valami béna zsákba rakják a szerszámokat, ugyan már: könnyfakasztóan csodás, világosbarna bőrből készült táskában ücsörögnek a szerszámok. A táskán belül három, szivacsból készült tálca van, amikben pontosan kialakított helyeken vannak a tartozékok. Vannak biztosítékok, villáskulcsok, vonószem és még piros nyelű csavarhúzók is. Sőt, még egy ékszíj is a szett része, ha esetleg az eredeti elfáradna.

Bár nem valószínű, hogy sokszor fordul elő olyan, hogy egy Ferrari tulajdonosa az út szélén vagy otthon nekiesik megjavítani az elromlott autóját, azért mindenképp stílusos kiegészítő egy ilyen készlet. Ez a szett annyira újszerű állapotban van, hogy kár is lenne összekenni, ha már ennyi idő után ilyen szépen megmaradt.

A most felbukkant szettre a Collecting Cars nevű aukciós oldalon lehet licitálni. Az aukció szeptember 16-án zárul, azaz két nap múlva. A cikk írásának pillanatában 500 fonton áll a licit, ami nagyjából 235 ezer forintnak felel meg, de az az érzésünk, hogy ennél bőven magasabb áron fog elkelni a készlet.

Forrás: Collecting Cars