Busz előtt büntetőfékezett, börtönbe is mehet

2022.09.23. 11:33 Módosítva: 2022.09.23. 11:33

Bíróság elé kellett állnia annak a férfinak, aki még tavaly büntetőfékezett egy busz előtt Kaposváron. A menetrend szerinti járat egyik utasa akkorát esett, hogy a fejét ért ütés következtében eszméletét is elvesztette. A Tények tudósítása szerint az autósra másfél év börtön, pénzbüntetés és járművezetéstől való eltiltás kiszabását kérte az ügyészség.

Korábban úgy írtunk az esetről, hogy a férfi gyalogosként kelt át az úton, és úgy ítélte meg, a busz túl közel haladt el hozzá. Mint az a televíziós tudósításból kiderült, nem pontosan erről volt szó: az autójához közel haladt el a menetrend szerint közlekedő járat. Ezért pattant autóba, a busz elé került, szabálytalanul megállt az út közepén, és szidta a sofőrt.

Ez sem volt azonban elég, újra megelőzte a buszt, majd jobbra húzódva megállt az út szélén. Amikor közelebb ért a jármű, váratlanul elé kanyarodott és ott büntetőfékezett, ezért kellett vészfékeznie a buszvezetőnek, és ezért estek el az utasok. Ezután a vádlott egyszerűen továbbhajtott. A Tények úgy tudja, ő maga is ügyvéd.

Az ügy hamarosan folytatódik, az sem kizárt, hogy helyszíni tárgyalást tartanak.

Forrás: Budapesti Autósok