Érintetlenül várnak sorsukra a harmincéves Volvók ebben az elhagyatott szalonban

2022.10.05. 13:59

Legalább harmincéves, mégis vadonatúj Volvók várják a jobb sorsot egy elhagyatott belgiumi autókereskedésben. Paul Drury Facebook-posztját az Autoevolution szúrta ki erről. A szalon egykor Malmedy városában működött, egy Charles Faymonville nevű úr üzemeltette, azonban úgy tudni, a bank záratta be. Mellette egy benzinkút is működött, az szintén bezárt, igaz, a shop még most is nyitva tart.

A szalon nemcsak Drury képein, hanem a Google Utcaképen is megcsodálható. Az üvegen keresztül négy Volvo 240-est láthatunk, az egyik ezek közül amerikai piacos, a dupla kockalámpáról lehet megismerni. Viszont összesen négynél sokkal több autó is akad ott, némelyek a szabad ég alatt pusztulnak, ahogy timvanessen és Erik M Flickr-fotói mutatják. Az előtérben látható világoskék autó Saab és Volvo katalógusokkal is meg van pakolva.

A 240-esek igen régóta állhatnak ott érintetlenül. A 200-as széria gyártását Európában 1993-ban állították le, tehát a legfiatalabb példányok is lassan harmincévesek. Az interneten fellelhető információk szerint a szalon legalább 2006 óta van bezárva. Nagy kár a Volvókért, mert saját korukban igen biztonságos és megbízható autónak számítottak, sokan talán ma is szívesen megmentenék őket. Sok eladó nincs is idehaza, de a felújított vagy egyenesen OT-s darabok bőven kétmillió forint fölött keresnek gazdát.

Forrás: Paul Drury és Autoevolution