Brutál videót tettek közzé a magyar motoros rendőrök - így viselkedik velük a többi közlekedő

2022.10.25. 13:13

Sokan segítik őket, de szép számmal vannak olyan helyzetek, amikor csak a rutin és az előrelátás húzza ki őket a csávából. Két magyar motoros zsaru csinált kisfilmet arról, milyen kalandokat élnek meg szolgálat közben.

A motorosok a közlekedés igencsak sérülékeny résztvevői, még akkor is - sőt, olykor ez épphogy rátesz egy lapáttal - ha éppen villogva, szirénázva érkezik. A magyar motoros rendőrök tudása nemzetközi viszonylatban is kimagaslónak számít, most készítettek egy videót arról, hogy milyen helyzetekkel találkoznak az utakon.

A motoros rendőr eszközként használja a motorját - egy motoros zsaru így magyarázta nekem egyszer, hogy miért kell úgy megtanulniuk a kétkerekű használatát, ahogy rajtuk kívül csak nagyon kevesen tudják. És valóban, ők  részben a gépükkel jelzik az autósoknak, hogy épp mit szeretnének tőlük: álljon félre, húzódjon le, menjen jobbra vagy balra. Most két motoros zsaru készített egy videót arról, hogy hogyan segítik, vagy akadályozzák őket szolgálat közben a közlekedők: a kockákon látszik, hogy néha meglepően ügyesen működnek együtt velük az autósok, néha viszont úgy kell áthúzniuk két kocsi között, mintha egy cérnát dugnának át a tű fokán. Videójukban azt kérik, hogy mindenki segítse őket: nem kell más, csak egy kis figyelem, esetleg pár pillanatnyi türelem.

Nemrégiben hasonló kisfilmet csináltak a rendőrök, tűzoltók és mentők is, ott sem éppen hétköznapi jeleneteket mutattak be a fedélzeti kamerák.