Napi sokk: Barbie Maserati Grecale Trofeo

2022.11.05. 14:56

Persze ahogy várható, a Barbie Grecale rózsaszín. Nagyon rózsaszín. A szín az autó egész külsején meghatározóan uralkodik, viszont hogy ne olvadjon be az utca szürke tömegébe, kapott egy kiegészítő rikító sárga csíkozást, illetve néhány Barbie logót és feliratot is, hogy teljes legyen a kép. A fekete bőrbelsőt, rózsaszín kontrasztvarrással és Barbie feliratú fejtámlákkal dobták fel.

Arra a kérdésre, hogy miért a Grecale-t választották a kezelésre, Maserati azt mondta, hogy az SUV-t Barbie úgy választotta ki, hogy megfeleljen sokrétű életstílusának, az üzleti találkozóktól az elbűvölő eseményekig.

Műszakilag nem különbözik a többi Grecale Trofeo-tól, vagyis egy 530 lóerős, 3,0 literes duplaturbós V6-os van a motorháztető alatt, amely mind a négy kereket hajtja. A motornak Alfa Romeo gyökerei vannak, csakúgy, mint a platformnak – a Giulia és a Stelvio alapjául is szolgáló Giorgio platformot használja.

Mindössze kettő készül, mindkettő az amerikai piacra. Egyelőre úgy tűnik, hogy a második, még fel nem fedett verziónak más specifikációja lesz. A Barbie márka tulajdonosa, a Mattel az egyes darabok eladási árának 10 százalékát felajánlja a Barbie Dream Gap projektnek - globális kezdeményezés, amely jótékonysági szervezetekkel együttműködve segíti az esélyegyenlőség biztosítását és a lányok akadályainak felszámolását.

Forrás: Maserati