Brutál SUV-ot mutatott a Lucid

2022.11.16. 17:09

A Lucidnak rengeteg idejébe telt, hogy az egyetlen modelljüket, vagyis az Airt eljuttassák a szériagyártásig. A végleges adatok és a konkrét felszereltségi szintek 2020-ban érkeztek, egy ideje pedig már kapható a Lucid Air. A típus egyértelműen a legfelső kategóriában játszik, hiszen a csúcsváltozata, vagyis a Sapphire 1200 lóerős és bőven 100 millió forintnak megfelelő összegért vihető haza.

Most úgy tűnik, hogy bővítik a portfóliójukat, méghozzá egy olyan kategóriában, ami manapság a legnépszerűbbek közé tartozik. Az újdonság egy nagy, elektromos hobbiterepjáró lesz és már a nevét is tudjuk: Gravity.

Egyelőre még kevés információ áll rendelkezésre, de a Lucid azt állítja, hogy a Gravity – az Airhez hasonlóan – mindenben a legek közé fog tartozni. Adatokat nem közöltek, de szupersportautós menetteljesítményt és a kategória legjobb hatótávját ígérik. A konkurenciával szemben nem lesz egyszerű helyzetben a hétülésesnek ígérkező SUV: például egy Tesla Model X Plaid a több, mint 1000 lóerős teljesítményével 2,6 másodperc alatt éri el a százat.

A Lucid kedvcsináló képeken is megmutatta az újdonságot, amikből kiderül, hogy a Gravity formanyelve nagyban hasonlít az Airére. A képeket elnézve úgy fest, hogy a sportossággal felütött, letisztult elegancia ekkora méretben is remekül működő koncepciónak tűnik.

A Lucid Group vezérigazgatója, Peter Rowlinson azt mondta, hogy a Gravity új mérce lesz a SUV-ok között. Meglátjuk, egyelőre azonban mindenkinek be kell érnie a hangzatos ígéretekkel és a keveset mutató fotókkal, a hivatalos bemutatóra ugyanis még 2023-ig várni kell. Az első darabok érkezésére vélhetően legalább 2024-ig várni kell majd.

Forrás: Lucid