Egy újabb év, amikor újabb egy évvel később készül el az Apple autója

2022.12.08. 11:39

Tovább csúszik az Apple saját autójának a bemutatása, pedig már tavaly is azt nyilatkozták, hogy az alapvető munkálatokkal elkészültek. Aztán 2024-ből mégis 2025 lett, abból pedig most éppen 2026, pedig mára már megváltozott néhány olyan alapállítás, ami korábban segített a figyelem középpontjába helyezni a készülő terméket.

applecar2

Ezeknek az alapállításoknak a legfontosabb eleme a teljes körű önvezetés volt. A korai ígéretek egyenesen ötös szintű autonómiát lebegtettek, tehát azt a szintet, amikor a jármű vezetéséhez már egyáltalán nem szükséges az emberi beavatkozás. Ennek megfelelően sem pedálok, sem kormány nem kapott szerepet a tervezésben, az üléseket pedig egymás felé fordítva helyezték volna el egy limuzin stílusú belső térben.

Sőt, a tervezési szakaszban, ami alsó hangon nyolc éves távlatra nyúlik vissza, még arról fantáziáltak, hogy mára már rendelkezésünkre fog állni egy új akkumulátortechnológia, ami erősen növelné a villanyautózás relevanciáját. Ez még nem valósult meg, időközben pedig visszakerültek a a jármű irányításához szükséges pedálok és a kormány is. Azaz mára már egyértelműen a négyes szintű önvezetés elérése lett a cél.