Lassan beröffentik a kínai üzemet, ahonnan a Cupra Tavascant kapjuk majd

2022.12.08. 16:27

A Volkswagen szerint hamarosan elkészül legújabb üzemük a kínai Anhaj tartományban, az építkezés ugyanis ütemterv szerint halad. A gyártó szándéka szerint elektromos autókat fognak ott készíteni, hogy aztán azokat hozzánk, Európába exportálják.

Ezzel egyidejűleg a Volkswagen-csoport elektromos márkája, a Seatból kivált Cupra következő autója, a Tavascan elkészülte is közelebb került hozzánk. A VW-féle MEB platformra, vagyis a villanyhajtású gépeknek szánt moduláris padlólemezre épülő ID.4-testvérmodell lehet ugyanis a kínai üzemből kikerülő első termék.

A Tavascan alatt dolgozó két villanymotortól 302 lóerőnyi kombinált teljesítményt várhatunk, valamint előreláthatólag csak a Bornban is kipróbált 77 kWh-s akkumulátorcsomaggal lesz elérhető. Ettől ideális, laboratóriumihoz közeli körülmények és precízen visszafogott vezetési stílus mellett 450 kilométernyi hatótávot remélhetünk. Valódi felhasználás mellett, egy a maihoz hasonló enyhe decemberi napon kis fűtéssel ez inkább 300 kilométer körül alakulhat majd.