Rendőrség: ne üsd el a gyalogost

2023.01.04. 06:09

Apaként érzékelhető mennyiségű időt töltök aktív aggódással azon morfondírozva, hogyan fogom megmagyarázni a gyereknek, mégis miképpen ne üsse el egy autó. És az van, hogy nem tudom. A rendőrség persze azt mondja, hogy odafigyelés meg színes ruha (ez egyébként nem rossz tipp), de egy minimum kétszereplős történetben ez legfeljebb az esélyek növelése, és nem tökéletes defenzió. Talán majd ráadok egy légzsákos ruhát.

baleset lead 100
Fotó: Police.hu

2022. január 2-án egy gyanútlan, 84 éves győri asszony kelt át Győrben az úton, de egy balra kanyarodó Skoda, és annak 68 éves helyi sofőrje nem nem adta meg az elsőbbséget és elütötte. Az idős hölgy az ütközéstől a földre esett és megsérült.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét a szokásos dolgokra. Körültekintő közlekedés, elsőbbségadási kötelezettségre odafigyelés, óvatos sebességválasztás meg egy kis szemezés a gyalogosokkal. Nekik pedig azt javasolják, legyenek óvatosak, körültekintőek és sötétben, esős időben viseljenek színes ruházatot. Ez utóbbi meglepően kézzelfogható tanács. El is fogom mondani a kislányomnak, azt hiszem, nyitott lesz rá. Persze azért gyorsan megguglizom a légzsákos ruhákat. Az a biztos.