Képeken az első elektromos Suzuki, 2025-ben érkezhet

2023.01.11. 14:01

A Suzuki a 2023-as indiai Auto Expón rántotta le a leplet az első, jelenleg is fejlesztés alatt álló teljesen elektromos autójáról. Az eVX nevű Crossover valamivel nagyobb lesz mint egy Vitara (4300mm x 1800mm x 1600mm), és összkerékhajtást kap.

Bár számos részlet egyelőre ismeretlen, tudjuk, hogy a padló alatt egy 60 kilowattórás akkumulátor kap helyet, amely az indiai mérési ciklus szerint 550 kilométeres hatótávot tesz lehetővé.

Toshirio Suzuki, a márka vezetője elmondta, a globális felmelegedés ügye prioritás számukra, így jelenleg is azon dolgoznak, hogy csökkentsék az emissziót. Továbbra is azon fognak dolgozni, hogy értékes termékeket adhassanak a vásárlóiknak, melyeket az emberek különböző igényeihez igazítanak.

A Suzuki ígérete szerint az eVX egyesíti majd a Suzuki "erős 4x4-es DNS-ét" az elektromos hajtás előnyeivel. Egy további technikai részletet tudni: a Suzuki a napokban jelentette be, hogy a kanadai Inmotive céggel működik együtt villanyautókba szánt kétsebességes váltókon.