2023.02.23. 05:56

Hatvan éves a Lamborghini, így hát 2023-ban számos ünnepi bejelentést tesz majd a gyártó, remek nemzetközi autós események megszervezése mellett. Az első fecske a Huracán STO Time Chaser_111100, amihez látszólag jár egy számítógép, valamint egy mentális időutazást segítő installáció is.

637057

Hiroto Ikeuchi egy különböző műanyagokkal varázsló japán kortárs művész, aki eléggé rácsúszott a cyberpunkos stílusra. Exoskeleton vázakkal és robotizált elemekkel dolgozik, a Lamborghini múltját pedig a 60 bináris kódjáról, vagyis a 111100-ról elnevezett Huracánnal idézi meg.

Ennél közelebbit a Lamborghini sem tudott mondani az egész mutatványról, de talán nem is kell nagyon ragozni valamit, amit egy szívó V10 hajt.

Bár fogalmunk sincs, hogy a motor felé helyezett elektronikai eszköz pontosan mit is csinál, az kiderült, hogy Ikeuchit a korábbi Lamborghini évfordulós különkiadások, tehát a Lamborghini Countach 25th Anniversary, a Diablo SE30, a Murciélago 40th Anniversary és az Aventador LP-720-4 50th Anniversary alkatrészei inspirálták.

Az látszik, hogy míg a Huracán STO elemei a festésüket letszámítva közel gyáriak maradtak, a szimulátornak tűnő időutazós installáció viszont számos Lamborghini alkatrészt, köztük egy V12-es kipugórendszert is felvonultat.

Avantgárd ázsiai időutazás, vagy sem, boldog születésnapot, Lamborghini! Mivel hamarosan jön az Aventador utódja is, tudjuk, hogy lesz ennél erősebb dobásotok is idén.