Leonardo Di Caprio egy valódi Lamborghini Countach-t tört össze A Wall Street farkasában

2023.01.27. 09:21

Egy eredetileg 2014-es történet szerint Martin Scorsese nem szerette, ahogy a replika kaszkadőrautó tört, így az élethűség kedvéért egy valódi Countach 25th Anniversary lett a kábult illúziókról szóló jelenet áldozata.

Eleven 11 Media - The delusion of drug induced driving skill Wol

Hiába tervezte maga Horacio Pagani, sokan nem szeretik az utolsó szériás Countach 25th Anniversary formáját. Ettől függetlenül ebből készült a legtöbb, miközben ezek a leggyorsabb Countach variánsok is. Én tavaly vezettem az utolsó legyártott, tehát a 657. példányt, és nagy tempónál tényleg egész más, mint amit az üléspozíció és a hetvenes évekből visszamaradt kabin többi szomorú eleme sejtetni enged. Egy vadállat, olyan váltóval, amivel nem siet az ember, hanem nyomatékból oldja meg a térugrást.

Most a The Drive találta, hogy egy Internet Movie Car Database (IMCDB) kommentelő állítása szerint ő szállította a valódi Lamborghinit Martin Scorsese tőzsdecápás filmjéhez, ami egyike volt a 23 kívül-belül fehérben legyártott 25th Anniversary modellnek az amerikai piacon. Tehát injektorral a V12-n, valamint a furcsa, de előírásoknak megfelelő rugós lökhárítókkal.

Emberünk így emlékszik a forgatásra:

Ez sajnos egy valódi 1989-es Countach 25th Anniversary volt, hétezer eredeti mérfölddel. Egyike a 23 amerikai piacra gyártott fehér modellnek. Próbáltunk replikát használni, de Scorsese nem kedvelte, ahogy az gyűrődött. Elárulhatom, hogy az összes autóval tartotta magát a forgatókönyvhöz. Ez volt a legdrágább filmes autó, amit valaha leszállítottam azért, hogy aztán megsemmisüljön.

Most pedig bárki eldöntheti, megérte-e a jelenet a Wall Street farkasában, melyben Leonardo Di Caprio autós illúziókat kerget a lakó-pihenő övezetben:

Javítható. Javítható. Hinnünk kell benne, hogy javítható, mert persze az. És mivel a forgatás 2012-ben volt New Yorkban, a Countach remélhetőleg jobban lett az elmúlt tíz év alatt.