2023.02.28. 09:43

A McLaren hatvanadik évfordulójára készített 581-darabos Lego szett a két pályára optimalizált szupersportautó modellje mellett tartalmaz két figurát is, természetesen a megfelelő versenyoverálokban.

McLarenAutomotive&TheLEGOGrouplaunchfirsthypercarandsupercarMcLa

McLaren F1 LM-ből öt plusz egy készült az öt Le Mans-i befutó emlékére 1995-ből. Ezek közül hármat azonnal lenyúlt a brunei királyi család, pontosabban Jefri herceg. Egy ment Ralph Lauren gyűjteményébe, egy pedig Japánba, Yoshio Tsuzuki hasonlóan jelentős McLaren-kellekciójába. Közben a prototípus LM XP1 maradt Wokingban a McLarennél.

A Judd V10-nel szerelt Gran Turismo pályagépből, a Solus GT-ből ellenben 25 készül, és persze mindet eladták előre, hiszen ritka alkalom, hogy a virtuális térből valósággá váljon egy autó, még ha szigorúan rendszám nélkül is.

Goran Ozbolt, a McLaren dizájn feje meglátogatta a Lego bázisát Dániában egy 720S-sel, hogy a játék mestere, Soren Dyrhoj saját környezetében is bemutathassa az évfordulós különkiadást, miközben kipróbálja a modern szupersportautót is.

A Lego McLaren F1 LM 4 centiméter magas, 15 centi hosszú, és 8 cm széles, míg a Solus GT ugyanolyan magas, de 16 centi hosszú, és 8 centiméter széles. A Speed Champions széria részeként a kettőért együtt 45 eurót kér majd a cég.

Mint látható, az F1 LM Papaya narancssárga a kormánnyal a korrekt helyen, tehát középen. A Solus GT pedig rendes prototípusként szintén középre rakja a versenyző figurát, még az F1 LM-nél is komolyabb hátsó szárnnyal.

Az F1 LM egyébként csak Papaya narancs festéssel volt kapható, ám Jefri herceg másképp gondolta, úgyhogy oda ment fekete alapon csíkos is, titokban. Ilyen, ha valaki törzsvásárló, és nem ismeri az elutasítás fogalmát. A Lego ezzel szemben a színek terén is tartotta magát Gordon Murray eredeti elképzeléséhez.