Állítólag jön az új Nissan Skyline: elektromos SUV-ként

2023.03.09. 16:59

A Skyline 1957 óta a Nissan talán legikonikusabb szériája, amely jelenleg tizenharmadik generációjánál tart. A sportos szedán - melyből számos legendás GT-R kivitel is készült -, azonban sokkal kevésbé izgalmas formában térhet vissza.

DSC07018

A Best car információi szerint bár a Nissan 2016 és 2020 között többször nekifutott egy klasszikusabb Skyline megtervezésének, végül úgy döntöttek, inkább egy elektromos SUV kapja a nagy múltú nevet. A modell alapjait ráadásul a - fenti képen látható - Nissan Ariyától kölcsönözheti.

Sajnos az autógyártók mostanában sportot űznek abból, hogy régi típusaikat hobbiterepjárókként gondolják újra, melyek egyáltalán nem kötődnek az elődökhöz. Jó példa erre a Ford Puma, mely eredetileg apró sportos ferdehátú volt, vagy a Renault Espace, mely pályáját még praktikus egyterűként kezdte. Ilyen szemmel nézve a Nissan csupán követi a trendeket.

Fontos azonban hozzátenni, hogy mindez egyelőre csak pletyka, az információk pedig egy állítólag belsős anonim forrástól származnak.

Forrás:motor1.com