Túl sok Tesla-tulaj cserélné szarvkormányát rendesre

2023.03.28. 06:04

A Tesla Model S és Model X Plaid típusok egy ideig kizárólag a menő újdonságnak szánt szarvkormánnyal voltak rendelhetőek, ám hamar kiderült: az amerikai villanyautó óriás mégsem találta fel újra a kormánykereket. A repülőgépekre emlékeztető megoldás a gyakorlatban kevésbé használhatónak bizonyult, így az emberek hamar elkezdtek "rendes" kormányokat követelni.

tesla-steam

Erre válaszul a gyártó új autóknál ingyenesen ismét elérhetővé tette a hagyományos opciót, és azt is vállalta, hogy 700 dollárért (250 000 forint) minden gyárilag szarvkormánnyal szerelt Model S-t és Model X-et utólag normál kormánnyal szerel fel, ha ezt a tulajdonosa szeretné.

Nos, az akció annyira népszerűnek bizonyult, hogy bár az átalakítás még mindig "Best Seller" szolgáltatásként szerepel a Tesla honlapján, megrendelni jelenleg nem lehet. Az ok valószínűleg a vártnál nagyobb érdeklődés.

Bár a gyártó számos ötlete és technológiai megoldása bizonyult fantasztikus újításnak az autóiparban, a technológia jelen állás szerint egyértelmű, hogy a szarvkormány nem tartozik ezek közé.

Forrás: carbuzz.com