Vasárnaptól nagyszabású felújítás indul az M7-es és M3-as autópályán

2023.04.16. 13:01

A tavasz és a kedvező időjárás beköszöntével megkezdődtek az utakon a szintrehozási munkálatok. Ennek keretében a hazánk autópályáinak nagy részét karbantartó MKIF (Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.) a mai napon bejelentette: április 16-án vasárnap az M7-es autópályán négy, az M3-ason pedig egy helyszínen építenek ki tereléseket, hétfőn pedig a felújítási munkákat is elkezdik mind az öt szakaszon.

mkif autópálya lezárás

A vállalat közleménye szerint húsz hidat újítanak fel a következő hetekben Balatonőszöd, Fonyód, Siófok és Zamárdi térségében, de aszfaltozási munkálatokat is végeznek Zalaszentjakab és Nagyfüged közelében. Mivel november közepéig összesen 67 helyszínen dolgoznak majd szakembereik, indulás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni az éppen aktuális lezárásokkal és terelésekkel kapcsolatban.

Az MKIF-nek a következő évekre is bőven van terve. Közleményük szerint „2025-ig 200 híd, felüljáró, köztük négy nagy híd, az M1-en a Rába, az oszlári Tisza- híd, M7-en a Köröshegyi völgyhíd, és az M8-on a Pentele híd is megújul" egy hároméves program keretében.

A vállalat hozzátette: „Jogos igény az utazók részéról, hogy szeretnének jó minőségű utakon közlekedni. De ez nem történhet meg egyik pillanatról a másikra. Idő míg kiépítjük a tereléseket és elvégezzük a szükséges munkákat. Ezért kérjük mindenki megértését [...]. Igyekszünk a munkálatokat időben és térben úgy szervezni, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjanak."

Forrás: MKIF