Az i7 csúcsverziója a leggyorsabb elektromos BMW

2023.04.17. 17:44

Minden eddiginél erősebb és gyorsabb változatot kap a BMW i7. A gyártó mai bejelentetése szerint az új verzió az M70 xDrive nevet viseli, és 650 lóerő mellett 1100 Nm nyomatékkal próbálja felgyűrni maga alatt az aszfaltot.

Mindez egy új elektromotornak köszönhető, amely hátul kapott helyet. A legtöbb villanyautónak általában háromfázisú motorja van, ám a BMW mérnökei egy hatfázisú egységet fejlesztettek ki az M70 xDrive-hoz, mely súlyához képest több erőt képes leadni. Ennek hála a gyártó eddigi legerősebb villanyautója 3,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra.

A nagyobb erőnek azonban a majdnem 2,7 tonnás súllyal párosítva ára van: az új i7 variáns hatótávja 474 kilométer, mely jelentősen kisebb az alapváltozat 622 kilométeréhez képest. Az új elektromos motor mellett egyébként megújul az infotainment rendszer is. Már a BMW legújabb szoftvere, az iDrive 8.5 fut rajta, melybe olyan friss funkciók kerültek, mint a töltőpontokhoz igazodó útvonaltervezés, valamint egy megújult menürendszer.

Az i7 M70 xDrive teljes valójában a sanghaji autóshow-n mutatkozik be, a gyártása pedig - jó pár új színben - 2023 második felében kezdődhet.

Forrás: jalopnik.com