Mégis gyártásba kerülhet a Hyundai retrofuturisztikus autója

2023.05.08. 15:00

Egy koreai portál információi szerint május végén jelenthetik be a Hyundai Pony Coupé szellemi utódját.

A Hyundai N divíziója tavaly nyáron dobta le a retró hullám egyik bombáját a Hyundai N Vision 74-el. Az N Vision 74 az 1974-ben bemutatott Hyundai Pony Coupé koncepcióautóra utal vissza. A retrofuturisztikus dizájnnál viszont nem állt meg a cég, ugyanis az N részleg felvértezte azt agresszív, versenyautós elemekkel.

A Vision 74 elektromos hajtását hidrogén tüzelőanyag-cellával kombinálták. Az N Vision 74-et két motorral képzeli a Hyundai, amik a hátsó kerekeket hajtják, a teljesítmény pedig egészséges 671 lóerő, a nyomaték pedig 900 Nm. A hatótávot 600 kilométeresnek ígérik, de azt nem árulták el, hogy milyen kapacitású akksival tervezik ezt elérni, illetve az se tisztázott, hogy ebből mennyit tesz ki a tüzelőanyag-cellás rész. A sok információ ellenére ez csak egy koncepcióautó – de lehet csak egyelőre.

A koreai Money Today portál iparági forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a Hyundai május 27-re meghirdet egy úgynevezett Pony napot a szöuli formatervező stúdiójába. A lap szerint ezen a rendezvényen mutatják be a Vision 74 vélhetően kevésbé versenyautósabb, talán végleges változatát, amit már tömeggyártásra terveznek.

A tavaszvégi lehetséges bemutatót az is megerősítheti, hogy az Italdesign és a Hyundai tavaly november végén jelentette be, hogy újjáépítik az eredeti Hyundai Pony Coupé koncepcióautót, amit idén tavasszal mutatnak be (újra). Az autó eredetileg a '74-es torinói autószalonon debütált, a bemutatódarab idővel elveszett.