Megöli a Mercedes a CLS-t

2023.05.09. 16:08

Szomorú pillanathoz ért a Mercedes CLS története, ugyanis megszűnik a típus. A márka ausztráliai divíziójának szóvivője erősítette meg a hírt a CarExpertnek. Mindezt az is aláhúzza, hogy az ausztrál honlapon már a konfigurátorban se lehet elérni a CLS-t.

Elmondták azt is, hogy amint megjelent az új E osztály, már nem lehetett rendelést leadni CLS-re, hogy a vásárlókat az új modell felé tereljék. Különösen érdekesnek tűnik ez annak a fényében, hogy a CLS alig két éve kapott egy modellfrissítést.

A Mercedes egyébként más modelleket is dobhat a közeljövőben: például a szedán A osztály és a B osztály is a kukában végezheti. Lesznek azonban újabb modellek is: például a Maybach EQS SUV után az SL-ből is készülhet olyan változat, ami a Maybach logót viseli.

A gyártás leállítására nem kell sokat várni: a legutolsó Mercedes CLS-t idén augusztusban gyártják le. Utódról egyelőre nem esett szó, így a jelenlegi információk alapján egyelőre úgy áll a helyzet, hogy a CLS egyáltalán nem kap következő generációt.

A világ azonban nem marad szép vonalvezetésű, laposra húzott tetejű, négyajtós Mercedes nélkül, hiszen egyelőre úgy tűnik, hogy az AMG GT 4 Door megmarad.

Forrás: Mercedes / CarExpert