400 milliót ért Paul Walker Skyline-ja

2023.05.10. 09:59

A közelmúltban megírtuk, hogy elárverezik azt a Nissan Skyline-t, amit Paul Walker vezetett a Halálos Iramban negyedik részében. Egy 2000-es évjáratú R34 GT-R már önmagában is finom falat, és manapság jó sztori nélkül is igen durva áron cserélnek gazdát az ilyen Skyline-ok, ennek az árára rákerült egy durvább szorzó.

Ahogy már előre sejteni lehetett, a filmes szereplés és a híres sofőr emeli a tétet, méghozzá, nem is kevéssel. Az azonban talán még így is meglepő, hogy a Skyline ára abszolút rekordot döntött: 1,18 millió dollárért, azaz nagyjából 400 millió forintért cserélt gazdát a csodás, Bayside Blue GT-R.

Hivatalosan ez a darab lett a legdrágábban eladott Skyline GT-R, azt azonban érdemes hozzátenni, hogy volt egy R33 Nismo 400R, ami valószínűleg ennél is többért kelt el. A különleges Nismo 400R eladási árát nagyjából 2 millió dollárra, vagyis körülbelül 680 millió forintra saccolják, de a konkrét számot nem hozták nyilvánosságra, így az nem számít hivatalosnak.

A Bonhams aukcióján most eladott Skyline egyébként sosem volt Paul Walker tulajdonában, viszont a filmben ő maga vezette. Az autó egyébként nem túl gyárias, de igényesen nyúltak hozzá, minőség alkatrészekből rakták össze. A rekorder árú R34-et már megszerezni és az Egyesült Államokba importálni se volt egyszerű, trükközni kellett vele. Erről a korábban is linkelt anyagban olvashatsz bővebben.

Forrás: Bonhams