Töltés közben robbant valami egy ID. Buzzban Finnországban

2023.06.06. 06:13

Felrobbant egy Volkswagen ID.Buzz Cargo töltés közben szombat délelőtt egy finnországi mélygarázsban – olvasható több finn hírportálon. Viszont ez a szalagcím ebben a formában még nem igaz.

Ahogy a YLE is megírta, a helyi tűzoltókhoz nemsokkal nyolc óra után érkezett riasztás, akik kiérkezéskor biztosították a helyszínt, majd kivontották az autót a garázsból. Az autó elvileg erősen füstölt a robbanás után, viszont láng nem keletkezett benne. A füst viszont aktiválta a garázs tűzoltó rendszerét.

352000186 576857451249632 695760689622519620 n

Markus Koskela, a Päijät-Häme mentőszolgálat ügyeletes tűzoltóparancsnoka nem tudta megmondani, hogy miért robbant fel az autó. „Nehéz megmondani, de semmi olyan nem volt az autóban, ami robbanást idézhetett volna elő. Úgy tűnik, hogy az autó nagyfeszültségű akkumulátora nem sérült meg.”

Koskela részletezte, hogy az elektromos autók eloltása a szokásosnál nagyobb kihívást jelent, mert hajlamosak az újragyulladásra. Az egyik megoldás, hogy az elektromos járműveket több napra víz alá kell meríteni. Az autót végül délelőtt fél tíz környékén vontatták el a helyszínről.

8630333

Az ID.Buzzról készült fotókon látható, hogy az autó szélvédője, és ablakai (a hátsót leszámítva) kitörtek, valamint több eleme is megroncsolódott, viszont tűz nyoma tényleg nem látszik az autón. Mivel hivatalos álláspont még nincsen, ezért csak találgatni lehet a robbanás okáról, de például a balelső ajtón látható horpadásból lehet arra következtetni, hogy valami az utastérben robbant.