Ezentúl még olcsóbban lehet Teslát tölteni Magyarországon

2023.06.15. 16:38

Csökkentette az árait a Tesla: a Superchargereken mostantól egységesen 161 forintot kell fizetni minden kWh után. Miután idén márciusban fizetőssé váltak a Tesla töltői, az árazás egyszer már csökkent, most pedig ismét kicsit lejjebb vitték az árakat.

Az áraik egyébként eddig sem voltak rosszak, hiszen 172 és 181 forint között alakult egy kWh. Összehasonlításképpen a Mobiliti töltőin 170 és 375 forint között alakulnak az árak, a Mol Plugee-nál 249 és 309 forint között, míg az Ionity töltőinél 280 forintot kérnek kWh-nként.

Karotta küldte, hogy a közelmúltban Pakson, közvetlenül az atomerőmű mellett is közel 400 forintot fizetett minden kWh-ért egy Mobiliti töltőnél
Karotta küldte, hogy a közelmúltban Pakson, közvetlenül az atomerőmű mellett is közel 400 forintot fizetett minden kWh-ért egy Mobiliti töltőnél

Van olyan hálózat, ahol az egyenáramú gyorstöltésért percdíjat kérnek Magyarországon, ami általában végül drágábbra jön ki, mint a kWh-alapú változat. A Tesla Superchargerei nagyon gyorsan tudnak tölteni, és az árazásuk is rendkívül versenyképes, ezt az előnyt egyelőre csak Teslával lehet igénybe venni.

Tesla-Supercharger

Bár Európa több országában már nem csak Teslákkal lehet használni a Superchargereket, ez a pillanat Magyarországon még nem jött el. Az azonban pozitív körülmény, hogy amennyiben a többi márka autói számára is elérhetővé teszi a töltést a Tesla, az ár jó eséllyel ugyanannyi lesz, mintha Teslát töltenénk. Legalábbis a külföldi trendek ezt mutatják.

Forrás: Villanyautósok