Véletlenül letörte a sorompót, bejelentette, bűncselekmény lett belőle

2023.06.15. 15:12

Nem volt jó napja annak a hölgynek, aki a Micrájával véletlenül letörte egy vasúti átkelő sorompóját. Mondjuk megdolgozott érte: a tilos jelzésnél beállt a sorba, majd amikor elment egy vonat és felnyílt a sorompó, megindult. Ezzel az volt a probléma, hogy a fénysorompó piros maradt, tehát igazából még nem mehetett volna sehova.

A lámpa maradt piros, a sorompó pedig visszacsukódott, a sor miatt a Micra pedig a síneken rekedt, nem tudott tovább haladni. Közben jött a vonat, ezért a nő, hogy ne találja el a szerelvény, elkezdett tolatni, de ezzel a művelettel végül letörte a sorompót.

A hölgy azonnal bejelentette az esetet telefonon, így aztán a vasúttársaság emberei hamar meg tudták javítani a letört sorompót. Kiderült azonban, hogy mindez bűncselekménynek számított, legalábbis a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség a hivatalos sajtóközleményében így fogalmazott.

A közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt 15 személyvonat és 3 tehervonat késett. Végül személyi sérülés nem történt, a Micrával meggondolatlanul közlekedő sofőr 225 ezer forintos bírságot kapott.

Forrás: Magyarország Ügyészsége