2023.06.17. 10:25

A Spring után a Sandero lehet a következő elektromos Dacia, de az érkezésére még egy kicsit várni kell. A jelenleg is futó modellből már nem csinálnak elektromos változatot, ezt már meghagyják a következő generációnak, amit 2027-ig szeretnének bemutatni.

Azt mondják, hogy az elektromos Sandero fő vonzereje az ára lesz. Hogy ez valóban alacsonyan tudjon maradni, kötnek pár kompromisszumot: például meglévő platformra fog épülni, illetve nem ez lesz a legnagyobb hatótávú villanyautó a kategóriájában. Továbbá a nagyon gyors töltést is el fogják engedni, ezzel is kímélve a leendő ügyfelek pénztárcáját.

Ez itt még a jelenleg is kapható Sandero, amiből nincs elektromos változat
Ez itt még a jelenleg is kapható Sandero, amiből nincs elektromos változat

Miután jövőre bemutatják az új Dustert, elérkezik az a pillanat, amikor a Spring kivételével minden Dacia a Renault CMF-B platformjára épül majd. Ez közeli rokonságban van a CMF-BEV platformmal, ami azt jelenti, hogy relatíve könnyen meg tudják majd csinálni a már létező modellek elektromos változatait.

A Dacia szerint a siker kulcsa az alacsony tömeg, hiszen így elég egy kisebb akkumulátor, ami kedvező hatással van az árazásra. Hozzátették, hogy az eddigi tapasztalataik alapján a Dacia Springet használók keveset mennek az autóikkal, így még az abba szerelt kicsi akkumulátor is bőven túlzás.

Forrás: Autocar