Autót lopott a stoppos, majd belebotlott egy rendőri ellenőrzésbe

2023.06.21. 12:13 Módosítva: 2023.06.21. 12:13

2021. október 22-én, a hajnali órákban egy büntetett előéletű 27 éves férfi próbált stoppal fuvart szerzeni magának Egernél. Egy arra járó autós végül megszánta és felvette, mit sem sejtve a folytatásról.

Később a sértett egy benzinkútnál megállt kávézni, a stoppost pedig járó motornál az autóban hagyta, hogy addig se fázzon. Ekkor a férfi átült a vezetőülésbe, majd nagy gázzal elhajtott a 3-as főúton Gyöngyös felé.

stoppos.logo -980x655.png



Az elkövető azonban Karácsond közelében rendőri ellenőrzésbe botlott, mely végül autós üldözésbe torkollott. A rendőrök végül egészen Gyöngyösig üldözték a férfit, aki lakhelyéhez érve – többek között a sértett pénztárcájával együtt – kiugrott az autóból és a lakásába menekült.

Az elkövetőt – akinek nem volt jogosítványa és alkoholt is fogyasztott – végül csak testi erővel sikerült elfogni. Ellene a számos kihágás miatt szabálysértési eljárás indult, de jármű önkényes elvétele és lopás miatt is felelnie kell. Az Egri Járási Ügyészség másfél év börtönt és két év közügyektől való eltiltást javasolt a bíróságnak.

Forrás: Magyarország Ügyészsége