Menet közben esett ki az akku egy kínai villanyautóból

2023.07.01. 09:30

A Cao Cao Auto a Geely óriásvállalat alá tartozó cég, amely az autómegosztó szolgáltatásokat célozza a termékeivel, ez személyreszabhatóságot és 600 ezer kilométerre tervezett tartósságot jelent. Mindez puritán felépítést követel, és hogy a hosszabb-rövidebb töltési idők miatt se essen ki a márka első, Cao  Cao 60 nevű modellje a forgalomból, cserélhető akkumulátorral szerelik.

Az autó hatótávja a kínai mérési ciklus szerint 415 kilométer, az ára ehhez képest igen kedvező, 119 ezer jüan (~6 millió forint), de úgy tűnik, a márciusban bemutatott típusnak vannak még hibái. A CarNewsChina június 30-án jutott egy felvételhez, amelyen egy Cao Cao 60 áll a Szecsuánban található Csengdu egyik körútján, a gazdatesttől 20 méterre lemaradva pedig egy akkupakk fekszik az úttesten, amely a beszámolók szerint menet közben esett ki az autóból.

A portál megkereste a Cao Caókat gyártó Ruilan Autót, ők válaszukban azt írták, hogy értesültek az esetről, egyelőre vizsgálják a körülményeket. Finom részlet, hogy a márka állítása szerint az akkucsere 60 másodperc alatt simán lebonyolítható, miközben a technológia egyik úttörőjének számító NIO legújabb generációs akkucseréjéhez is körülbelül 3 perc kell.

Via CarNewsChina